Nový coupe 20vt

  • Sokrat
    Tam to byla na té dovozovce a měnily jedno rameno atd. Jak to půjde motor ven tak to doladim stejně je v háje v zadu doraz.

    Podle čeho poznám když mám použity podvozek že série že je ještě použitelný?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    čepy řízení, spodní ramena, táhla řízení, uložení zadních ramen... zajeď si na STK, ať ti s tím zamelou na těch stolech a budeš hned vědět...
  • Alejandro
    syky: máš mail :)
  • Sokrat
    tak opustili jsme garáž.

    je normální když na našich cestách to na sportovní podvozek hodně houpe jako cítím každou nerovnost ale i tak mi přijde že to houpá/plave víc než má.

    dále něco mi klepe do řízení jen jestli máte nějakou zkušenost ?

  • Syky
    Nic jiného mi nezbývá v této společnosti vyvrhelů :)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    Aaaa senini děda se projevil. Co chceš od člověka kterej si pořídí 2. auto jen aby udělal STK... A bacha taky trochu pije
  • Syky
    Socrat:

    Rada do začátku...Na tohoto uživatele

    Coupe20VT PLUS :-D si dej pozor...

    Od dob co ho znám, to jde se mnou od 10 k 5...ale je dobrý na výběr barvy na auto, má velké zkušenosti s různými typy a za krátkou chvíli dokonce ;)
  • Sokrat
    To vykuchani rozperne týče ještě vyfotim jak budu u auta, jinak na volnoběhu to nekouří věřím že jsem nekoupil žádný vrak po letech bude mít sice mouchy o tom žádná.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    ahoj tak tě vítám.

    tak od začátku:
    rozvody nelaboruj a vyměň
    kontroluj hlavně spotřebu oleje a kouřivost z výfuku
    až budeš dělat rozvody, tak motor půjde ven, udělej při tom minimálně spojku a pak co bude třeba (těsnění, atd...)

    rozpěronu tyč měli origo pouze pluska a LE

    spoustu věcí budeš řešit průběžně, ale pokud si dáš práci tak přes vyhledávání tady najdeš na většinu otázek i odpovědi.

    obecná pravidla: nešetři na dílech a na oleji, pokud je auto OK, vrátí ti to bezproblémovým provozem, pokud je to kasička už nyní, tak zapláčeš. Do FIATU to vůbec nedávej, to auto tam ani neznají a ten motor už vůbec ne, najdi si nějakého šikovného mechanika kterému věříš...
  • Sokrat
    Zdravím jsem tu úplně nový poslední 2 dny jsem zde vstřebával informace a mám hromadu otázek, kde začít.

    koupil jsem u nás(Plzen) dovezené Coupe z Německa s pár úpravami (zadní světla,podvozek,17" kola,křídlo z fiatu)

    Začnu od začátku rozvody mají 65 000km za sebou jak to vidíte ? četl jsem že příručka tvrdí až 100 ale přijde mi to hodně a v Oplu je měním po 60 se špatným svědomím.

    Dál co všechno kontrolovat ? když už budu dělat rozvody ? Případně kde ? jsem od Olomouce znám jeden Fiat servis v Hulíně.

    Další otázka když otevřu kapotu většina coupe má jako by nad motorem tyč co spojuje uložení podvozku myslím že moje coupe ji mělo ale někdo si dal záležet aby se ji zbavil proč ?