-
20:32:10 2.4.2009
Ok - to je jasný - až budu konečně schopnej si naplánovat svůj čas podle svého (ane podle firmy),tak se ozvu. Snad to bude už brzo :) Děkuju.
-
11:33:03 2.4.2009
Jelo: ahojky, já tu bývám celkem často, ale nemám potřebu kecat o ničem. Takže píšu, jen když mám co říct. Pořád ještě stavím ... v Ochozi u Brna ... pokud se stavíš, možná bych pro tebe měl pár dobrých kontaktů ... ale to není na veřejné rozepisování :-))
-
21:26:55 1.4.2009
každá rada dobrá!!!! Díky všem za cenné rady!
-
06:59:45 1.4.2009
Pavel 16VT + Ferry : díky .To stejný o Kerathermu už jsem slyšel-takže pro mne to byl zatím favorit číslo 1. Uvidíme jaký budou aktuální ceny v létě kdy to vypukne.
A Marceli asi bych se taky zaměřil být tebou na akce probíhající ve stavebvninách. Každou zimu probíhá nějaká. Teď právě jsem viděl 40% právě na ten můj Keratherm viz.: www.starex.cz
Ale to jen pro ukázku - myslím že to chce pátrat a najdeš si i ty něco co potřebuješ.
Já jsem slyšel hodně pozitiva taky o IZOBLOKU to je něco jako Simarikuv velox.Ale nejsem odborník tak nic nevnucuju a jen dál przním tvoje téma :))
-
00:06:12 1.4.2009
vrata budou obyč ocel svařovaná cca 3,5x3,5 dvoukřídlo aby mohl zajet i náklaďák.
-
00:05:07 1.4.2009
dílna by měla být cca 10x12m,výška cca 4m,uprostřed jeřáb typu otočné rameno. Střecha zatím není vymyšlená,nechám to na kámošovi on to umí. Z počátku bude dílna stát sama samotinká,časem k ní přilepím přístřešek cca 10x10 na rozebrané stroje čekající na ND. Pak přibyde i WC s koupelnou a svačinárnou tak,aby to splňovalo hygi normy a dílnu jsem si mohl košér pronajmout na podnikání. Nemám ranec na okamžitou stavbu a tak zpracovávám systém stavebnice. Dík za nápady
-
20:51:34 31.3.2009
každá rada dobrá a diskuze je taky super - o lecčems to vypovídá. Dík zúčastněným a nabádám k pokračování.
-
16:25:41 31.3.2009
Díky všem za názory a postřehy - klidně můžou další pokračovat :)
Luigi - dlouho jsem tě tady "neviděl". Díky za nabídku. Kde jsi stavěl ? Přijedu mrknout.
-
09:58:45 31.3.2009
my máme domek postavený z veloxu, vypadá to jak lisovaná sláma s cementem :-) vnitřní deska je tlustá asi 4-5cm a venkovní má na sobě nalepený polystyren, spojuje se to drátkovýma kotvama a mezi to přijde beton z mixu. 10 dní a byla hrubá stavba
-
09:45:20 31.3.2009
Stavěl jsem RD z ytongu. Výhodou je, že si odpoledne namícháš kyblík lepidla a vyzdíš kus v pohodě sám. Dobře se přiřezávají malé kousky. Dobře se dělají instalace. Například pro elektriku jen dáš vrták na dřevo 10ku do akumulátorové vrtačky a uděláš šlic na kabel. Dáš kabel, přesádruješ a hotovo. Čistá práce. Na zeď pak natáhneš perlinku a přeštukuješ.
Ta perlinka je nutná, jinak se na zdi vyrýsují tvárnice jak píše ferry.
Největší výhodou je to, že si můžeš udělat všechno sám -> ušetříš -> nemusíš řešit bankovní šmejd -> jsi v pohodě.
-
09:18:14 31.3.2009
Jelo: .. jsem z Brna a právě dostavujeme. Pokud bys chtěl postřehy a rady, případně kontakty ... zavolej (607510394). A jinak, my se rozhodli pro klasiku 440 SI - nemusí se už zateplovat a cenově vyjdou nastejno a normálníma ... A dodavatel .. tuším že Schlagmann z Německa.
Marcel: Betonový bloky nejsou špatný, ale vyjdou draho (myslím tím ten beton a železo do něj) a nemají dobrý tepelně izolační vlastnosti. Dílnu, kretou jsme stavěli před časem, máme z 350 klasickejch pálenech a žádnej problém. Tehdá Si nebyly ... Ale pokud bys chtěl KB Bloky, ozvi se. Mám tam dobrej kontakt (-30%) :-)))
-
07:42:55 31.3.2009
Jen nerad vám skáču do tématu - ale když vidím že tady jsou odborníci na stavební materiály tak se přidávám s dotazem.Co poradíte za cihly na rodinný domek ? Wienergerger ? Keratherm ? Heluz ? Eventuelně typ ( šířka obvod.zdiva cca 400mm) a já nevím co ještě je. Jde mi samozřejmě o kvalitu i cenu. Domek bude menší - cca 8x9metrů,přízemní s obyt.podkrovím.Stavěno svépomocí + pár zedníků.(tímto taky dělám nábor pokud ví někdo z Brna o nějaké partičce co umí makat) :)
Díky.
-
00:52:46 31.3.2009
proč? Restauruju teď byt,cihlák z 50tých let a instalatéři udělali 5m rozvodů a podobně odpadů a 3x to předělávali. Zedníci udělali jakš takš co měli a když obložili koupelnu tak jsem je vyrazil,vše strhal půjde to na novo. Já takhle dělat tak chcípnu hlady!!!
-
00:26:33 31.3.2009
mě se na tom líbí že bych to uvnitř jen vymaloval a z venčí rovnou obložil polystyrenem. Jedna z hlavních myšlenek je nepoužít zedníky protože jich mám plný zuby,instalatérů taky a vlastně celkově mám pocit že řemeslo jde do kytek a je to jedno tele větší než druhý.
-
22:32:47 30.3.2009
postav to z normal palenejch dutejch cihel ... ta technologie uz je tak vymakana ze jsou nejlepsi. V lete tam budes chladek a v zime teplo (muzes to jeste zateplit polystyrenem)
-
21:45:55 30.3.2009
zdar,kdo je kofr na stavění budouv nechť vyjádří názor - proč stavět a nebo nestavět dílnu z tesuzu?
http://www.tesuz.cz/ díííky