Panel

• von Raven
    možná bychom se mohli složit aji tři :))
    .........
    tak karbon hyc nehyc drží skvěle, na plechu, na kůži, na plastu, jen na té gumě je to trošinku problém... ona se dost nahřívá a měkne...vše v pohodě, jen zahnutí u hodin se lehce poodlepuje, ale tam kde jsem pod to hvízdnul kanagon to drží tak jak má, tak to asi obtáhnu dookola ať to nepovoluje, nebo v tom místě je třeba jí prostě oškrábat před lepením
  • bubAk_
    von Raven: :D hahahahaha :D
  • von Raven
    čéče za 500 by se dala sehnat i ňáká, na keré by se to otestovalo :D myslím, že tu máme všichni o čem přemýšlet :D
  • bubAk_
    von Raven : ja si myslim ze to stuhne hnedka, zalezi na teplote podkladu :D hahahaha :D takze capisto ne :D stoupnes mas ho prokrvenyho a tenka vrstva :D kdo to udela dam mu 500,- :D
  • von Raven
    no kdyby ani ty kola, tak by to moh být slušný tlumící matroš do dveří :D
    ty wole a nebo anatomický kondom, vždy při ruce :D kdo ví za jak dlouho to ztuhne, kurnikšopa takový nenápadný pomocník
  • bubAk_
    von Raven: ja si rikal co mi to pripomina :D a vazne sprcku :D ale podle me by se s tim dali delat pekny veci :)
  • von Raven
    hmm, sice jak se to slupuje, tak to vypadá jak použitý kondom, ale jako s tím by se dalo dělat i pár věcí v interiéru, zdá se.
  • bubAk_
    to von Raven: zkus se mrknout na videa na youtube a zadej si plastic dip i do googlu a mrkni na to myslim ze na kola luxus pokud chces zmenit barvu, btw : je to neco ve stylu tekute gumy, ale nelibi se ti to tak to strhnes jak folii sak mrkni :)
  • von Raven
    tak s regulovanou by to mělo být dobré, ale zas kdo ví jak tam bylo lepidlo a jak zafungovaly kanálky atd. Někdy se mi taky stane, že zůstane bublina, nebo to ťapne bordel a už lepí hůř, no sem tam opravy asi budou třeba.
    O lakování jsem už taky uvažoval. Zkusil jsem to stříknout běžně koupitelným akrylátovým lakem ve spreji a jak jsem to šprycnul, tak to zalilo komplet a byla z toho černá leská fólie bez vzorku, ale jak to vyschlo tak to zase vystoupilo a bylo lesklejší a po asi hodině už to nešlo lehce poškrábat.
    Akrylát je ale sračka, protože na autě mí to taky hned po nástřiku udělalo lesk jak sviňa a pak jak vyschlo tak hnus o ničem. Na té fólii ale dobré. No hlavně jsem ale pak začal kupovat extra ručně míchané do spreje a to lak s tužidlem jako když se stříká auto. Dycky se na mě dívají jak na blázna, ale pak příjde majitel a ten to prostě do spreje namíchá a nekecá :D a musím říct, že kdo viděl moje nárazníky, tak nevěřil že to je sprej barva a sprej lesk :D Tady tím by to mohlo být super, ale zase tak jak se to stříkne, tak to zůstane leské a aby z toho nevznikla zase ta jednolitá černá. Bohužel tu nemám ani trošku už, ale jinak v tom spreji to vydrží až měsic než to ztuhne a dá se tím nastříkat oba nárazníky a prahy v několika vrstvách.
    Origoš karbon je jiná liga, to je bez debat.
  • miro20vt
    von Raven pouzil som regulovatelnu tepluvzdusku nastavenu na 150 a nepomohlo tak so to uz vzdal kamos roby veci s origo carbonu tak to bude s toho riadne zalakovane a bude pokoj.)
  • von Raven
    miro to je právě o tom, že jsi to jen vytvaroval teplem a pak jsi to nepřevalil na 100°C pokud to převališ, tak nějakých 70 v interiéru to už nezmění, pokud jsi to jen vytvaroval kolem 60-70, tak se ti to zas od 50 výš začlo rovnat :D

jak jsem to dělal fénem taky to chytlo tvar a stačilo málo a zas se rovnalo samo
  • miro20vt
    Nazdar kluci minulu zimu som daval carbon foliu 3M do celeho interieru. Pocas zimy v pohode ale ako zacalo svietit slunicko tak to bolo vsetko v p... , podliepal som vseli cim ale nic nepomohlo ked v interiery stupne teplota tak sa folia vracia do povodneho stavu.Vsetko to idem strhat a uz nikdy viac.
  • von Raven
    LUKE ona jde slušně nahřát a dobře natáhnout, ale tam to prostě nestačilo, takže sem natvaroval a rozřizl a tam kde nedosahovalo jsem na stěny nastříhal nové kusy se stejným úhlem těch vláken a nalepil a ten střihnutý zbytek pak na to a je to slušne doztracena.
    Kolem budíků a tlačítek jsem to zahýbal dovnitř, ale nešlo to tam pak nasadit, tak jsem to pak na vnitřní hraně zařízl nožem.
    U hodin se mi to časem poodlepilo, tak kanagon to hodil zpátky jak má být.
    Jinak tvar se dělá horkovzduškou, fén nestačí a až to tvar má, tak horkovzduškou pořádně aspoň 100°C ať ten tvar po zchladnutí zůstane.
  • LUKE 1.8 H8C
    Taky o té fólii uvažuji.

to Raven : V místě pro rádio jsi to musel naříznout, nebo jde ta fólie tak vytvarovat a pak se to jen ořízne ?
  • Carlos 20vt
    Já jenom obrousil ten bordel drátenkou a potom ten plast trochu vyleštil vodním šmyrglem. nechtělo se mi to stříkat.
  • sebo 1.8 16V
    dobre na ten panel je to rýchlejšie ako odstrániť gumu zarovnať a nastriekať ale na kola to už je trosku prehnane
  • von Raven
    Právě :) nejdýl trvá nasazení panelu zpátky, pak je o kousek kratší to lepení, pak ještě trvalo odšroubování tlačítek, pak je stříhání fólie a vyndání panelu :D
    No prostě, když si dá člověk záležet tak dvě hodiny i s montáží, focením a kafíčkem dokupy.
    Pořád mě dráždí i stříbrná na kola. Na netu těch návodů je dost, ale co to udělá s tím bordelem co kola zasírá zatím nevím.

• bubAk_
    to Von Raven: pekny to mas :) presne tak proc se s tim sraat :P
  • von Raven
    Proč se trápit se sundáváním gumy, když to jde nalepit rovnou na ni :D
    Horkovzduška jí nahřeje a prstem přes fólii to rozhladíte a tak to už zůstane :D
  • sebo 1.8 16V
    dôležite je to pekne zarovnať ja to mam lesklú čiernu a nevyzerá to špatne len na tom vidno hneť prach stačí vlkov handrou a je to ok
  • xtryme
    Lesklé to není mám to dané do matu a poslední nástřik jsem dělal z hodně velké dálky a to tomu dodalo 1000% vzhled té gumy. =) normálně 1 obrousit gumu. 2 odmastit 3.hodit základovkou to vám ukáže nedostatky které pak přebrousíte. 4 láknout do požadované barvy mě to zabralo 7-8 Hod cca. měl jsem gumu kvalitně nastříkanou třeba u 1.8 jsem jí sundal lihem tady si to lihem ani neprdlo.. =))
  • JP
    Tohle mi právě nepřijde lesklý, vypadá to na fotce skoro jak ten originální povrch. Lesklý to vypadá blbě...
  • sebo 1.8 16V
    žiadnu gumuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    To je totálny prešľap na FC normálny sprej na plasty "farba" lesklé aj po roku a ak si dobre prebrúsil aj odolne
  • Abyss
    co je to za maetrial? plast ci ta vasa "guma" :D, je to striekane klasicky ako ked sa strieka auto? Tiez si to chcem dat nastriekat ked budem davat na jesen auto do celolaku...
  • xtryme
    =))
  • sebo 1.8 16V
    dokonala striekaná guma :)
  • Turok
    che tímhle tempem to budou mít zachvíli všechny a pak už bude po problému :)
  • xtryme
    :))
  • xtryme
    :)
  • xtryme
    Tak jsem se dnes do něj pustil už po 2 hé =D jednou u coupátka co jsem prodal a teď znova a doufám že už nikdy více =))