Palubovka ven - Návod :D

  • manny
    Ahoj, zjistil jsem, že mám zřejmě palubovku o cca 5 mm skloněnou směrem k řidiči, a proto mi nelícují plasty (hlavně navazující plastový kryt kolem řadící páky, který kvůli palubovce vrže). Dá se nějak palubovka nadzvednout nebo srovnat? Byl by případně někdo z Prahy nebo okolí ochotný vypomoct? Vůec si na palubovku sám netroufám.

    Určitě už jednou byla dole, celý interier dával dohromady někdo, kdo se s tím moc nemazlil.

    Děkuji
  • ROSSI 20VT Plus
    Diky za rady, uz to mam hotovo. Vzal jsem renovator, pilnik a smirek, amputoval tu cast palubky a kdybych o tom nevedel nic nepoznam. Na estetiku ani na funkci to opravdu nema byt sebemensi vliv.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    jojo přesně tak za kastlíkem odříznout... mělo to tak být od výroby. na nic to nemá vliv a ušetří to spoustu práce...
  • jaromír
    Nedávne jsem taky měnil radiátor a jestli můžu něco doporučit, tak nejjednodušší je vydělat přihrádku u spolujezdce a sprostě ji vzadu říznout, vyměnit topení, a znovu zadělat. Taky jsem se chtěl nejdřív s tím hezky mazlit, ale po dvou dnech strávených hlavou dolů při objevování tajů Coupé mi už praskly nervy :) (a pár plastových pacek :( )
  • ROSSI 20VT Plus
    Ahoj,
    potřebuju vyndat radiátor topení a kvůli tomu nadzvednout palubku, bude mi stačit povolit ty šrouby pod stěračema? Boční mám, tunel, lištu atd. samozřejmě. Chybí mi ještě airbag spolujezdce, nevíš jak ho vymontuju? Díky.
  • Phoboss 1,8 16V
    Pokud se najde nějaký blázen jako já a bude maturovat s tím jak sundat palubovku, tak věřte že tak jako se měnily jednotlivé ročníky měnilo se krapet i uchycení palubovy a proto asi taky někomu sem tam při vyjímání ven praskla nebo se dokonce zlomila na půl.

    Asi takhle:
    1) Povolím boční kryty palubovky a tam po dva šrouby na každé straně.
    2) Pod plastovým krytem stěračů resp čelním sklem cca 30cm od kraje jsou taky dva šroubky (na každé straně jeden).

    tady pro mnohé sranda končí a sundávají palubovku tahem nahoru a dolu a dopředu a dozadu :D

    Já a jiní tuším ročníky 98 a výše jedem dále...

    3) Lehnem si hezky pod palubovku a v místech kde držela dvěma šrouby pod čelním sklem drží dalšími dvěma uvnitř vozu (přístup asi tak na dětskou ruku a očko-plochý ráčnový klíč).

    Tady končí sranda i pro nás = mladší modely a taháme ven... :D

    To že jsem měl vytáhnutý komplet volant s řídící tyčí, pojistkovku, kapličku s lištou, airbag spolujezdce a středový panel + rozpojené všechny kabely a kabelové svazky co šly beru jako samozřejmost :P Přeju příjemnou zábavu a hlavně bez emocí :D