Kontrolka vstřikování

  • jaromír
    Tankuju jednom Vervu 100 u benziny, většinou ve Zlíně. Letos už jsem párkrát jel, ale kratší trasy, a to mi udělalo jenom jednou, když jsem tomu opravdu dával zabrat. Pak to zase zmizelo. Díky za reakci, zkusím ten palivový filtr.
  • Denis 1,9 JTD:(
    Já bych pro jistotu vyměnil palivový filtr, pokud nevíš, kdy byl měněný. Jednotka může nahlásit chybu, protože má málo benzínu - vstřiky jedou naplno a pořád je chudá směs. Chuděra nemůže ani snížit tlak turba, takže se tím dá celkem rychle odpálit motor. Pokud máš možnost, změř tlak paliva při plné zátěži a uvidíš. Co palivo, kde tankuješ? Má to vliv na to, kde a kdy natankuješ?
  • jaromír
    Tak diagnostika se pro jistotu nedokázala ani spojit, nicméně kontrolka přestala svítit a to jsem to trochu lehtal i na delších trasách. Tak tímto klepu na dřevo a uvidíme co dál.
  • Abyss
    zmeraj lambda sondu, co startovanie za tepla ?
  • jaromír
    Auto se chová běžně - otáčky jdou do omezovače, turbo tlačí plný i při trojce, akorát mám možná subjektivní pocit, že to při vysokých otáčkách trochu škytne a na moment to ztratí tah. Ale říkám, možná to jenom moc sleduju, možná ne.
  • Erikson Tipo2.0 16v
    Bez diagnostiky.....pokus omyl a spousta penez.Jak si rekl sam muze to byt cokoliv.Hadam ze auto se chova zcela normalne,nebo se neco zmeni kdyz se ta svina rozsviti?
  • jaromír
    Čaute, mám 20VT a poslední dobou mě trápí jeden problém - svítí kontrolka vstřiku, takový ten "sprej" a nevím, čím to může být. Vím, že to může být strašná hromada věcí, tak zkusím popsat symptomy a třeba měl někdo podobný problém...

    Před nedávnem při delí trase to najednou zaplo, když jsem zastavil a vypnul motor a pak po chvíli nahodil tak to přestalo svítit a pohoda, jede se dál. Postupem času se to ovšem zapínalo dřív a teď už to svítí třeba hned jak otočím klíčkem a svítit to nepřestane. Zkusil jsem vyčistit kontakty u vstřiků, zkontroloval jsem váhu vzduchu atd., no po otočení klíčkem to už nesvítilo, ale hned po krátké projížďce, kdy jsem to naschvál trochu ohulil se kontrolka opět ozvala a zase svítí pořád.

    Na diagnóze jsem to neměl, nemá někdo doporučení na diagnózu v okolí Zlína nebo Olomouce?

    Napadá mě vadné čidlo teploty někde nebo ještě palivový systém, ucpaný palivový filtr, ale fakt nevím. Auto není v sérii, chip, větší turbo, regulátor tlaku turba. Moc díky za každou reakci.