eaton M90/M112 místo klimakompresoru je správná volba.. Brutální nástup od nízkejch otáček, předvídatelný chování a relativně snadná regulace.
M90 má potenciál přes 400PS (primárně určen na 3-5l motory) M112 je pak brutalitka např. použitá u reinkarnace fordu GT40 (3.5-7l motory..).. a stou je potenciál hoooodně velkej, překračující možná finanční možnosti většiny členů na výrobu/koupi střev pro 16V/20V vnitřností, který by to ustály...
cena eatonů je mdlá (od 10000,-), udělat příruby a držáky je záležitost pár večerů (nedejbože odpolední) a na světě je velmi spolehlivý a výkonný vozidlo (např. v anglii jezdící 20V marea s m42jkou..což je relativně malej kompresůrek s něco kolem 190PS , bez žádnýho velkýho ladění..)
No jde taky o to, že by to teoreticky dokázalo za málo peněz udělat víc muziky-větší tlak. Když bude větší tlak turba, bude taky víc výfukových plynů, takže by to mělo zvládnout roztočit obě turba. Spíš uvažuju o tom, že seženu větší kompresorovou skříň, a dám ji na to malé turbo.
to bude chtít systém klapek a přepouštěcích kanálů, prostě pakárna navíc můj názor je že ty výfukový plyny odevzdají značnou část energie tomu menšímu turbu takže bude i dýl trvat než začne plnit to větší turbo, otázka je co to udělá v součtu proti jedný velký turbíně
No já mám doma turbíčko z 1,3 punta a uvažuju o tom, ale nevím, jestli to bude stačit, jak se naplno roztočí velké turbo, tak to podle mě bude spíš restriktor než aby to pomáhalo.
napadlo mě biturbo na sací straně do série, nejdřív nějaké malé, co dá tak 0,5 baru a pak sériové. Akorát že až se roztočí to velké, tak to malé nestačí zásobit a mezi dvěma turbama bude spíš podtlak...
vím že už to jezdilo,ital se v tom honil když ještě většina z nás byla na houbách :-) Potřebuju eliminovat pozdní nástup GT28XX aby to dole nebyla mrtvola mrtvá a potřebuju najít snadný systém regulace toho fšeho
marcelku a copak bys chtěl vědět přesně???Tenhle systém funguje u ropáků delší dobu a průkopníkem postupného plnění byla toyota supra MKIV kde jsou dvě CT12 turba a podle toho jak s autem jezdíš si jednotka hlídá jestli jedeš jen na jedno nebo na obě turba.....podle zítěže....nic novýho pod sluncema a ani turbo-kompresor viz delta S4 v 86 roce....
tak suki uz ma v coupe BITURBO. Sem v tom jel jeste kdyz foukal jenom 0,7 baru a ten prubeh vykonu byl uzasny! Myslim ze to neni spatna cesta mit 2 maly turba!