většina jednotek jde, tohle je právě japonec Hitachi a 1.8 motor
Jednotky jsou pod palubovkou v místě, kde kope spolujezdec nohama. Napravo umělohmotný kryt na 2 šoubech a jednotka na 3 šroubech.
Než to začnete kontrolovat, tak odpojte baterku :D
Myslím, že vzhledem k tomu jak to italové odflákli, tak je dobré to aspoň jednou za pár let vyndat a očistit kontakty, protože budou tak zasrané jak jsem to měl já a jen obyčejné vyčištění vám z toho udělá nové auto.
To chipování je možné i pro 1.8 ale jak jsem psal, je nutno jí vyndat, rozdělat a podívat se jestli je vevniř (není to ten na fotce) šváb co je obdélnikový, nebo čtvercový... kontakty jsou 1:1 mezi nima, ale chipovat jde jen ten obdélník. Je myslím blízko u kraje blízko k jednomu rohu. Jak píšu, fotku přímo toho švábu tu nemám, tak jestli to někdo vyndáte, tak to komplet cvakněte a hoďte sem. Nechce s emi to kvůli fotky znova vytahovat, gor když tam mám zrovna ten blbý čtvercový.
jede, ale kdo ví jak - ECU
-
02:58:50 12.8.2012
-
22:11:56 11.8.2012To je řídící jednotka? a kde to je umístěné, taky bych to rád zkontroloval
-
11:28:56 6.8.2012tak to zase otevřu... mám někoho kdo je schopný chipovat i 1.8 Hitachi, ale pouze jen tu verzi, co když se rozebere tak vedle chipu je paměťový chip, který je obdélníkový... některé verze jej nemají a místo něj je nějaký maskovaný čtvercový a to zatím nejde
Obdélník je schopný hodit jen patici a udělat výměnný.. origoš/chip -
15:59:36 1.7.2012Denis nene, našel jsem nového http://www.powerchips.cz/
-
19:43:50 28.6.2012Von Raven: Chipuje to Šimoník? To budu zvědav:)
-
13:24:55 28.6.2012voda je mrcha ta sa dostane všade tiež si myslím ze najlepšie tesnenie je diera .Lepšie ten materiál ochrániť povrchovo náterom kontakty pokovovaním .Myslím ze keby tam bolo tesnenie a voda nemá kade vytiecť vyzeralo by to horšie
-
03:59:22 28.6.2012no mě hlavně dost udivilo, že to kolem konektorů nemá žádné těsnící gumky a ani kolem plechů jednotky a ještě má navíc nějaké podélné dírky jak by na odvětrání. To boschky i na feldě to mají líp vyřešené. Tady snad každé zamlžení okna znamená i oxidaci kontaktů u jednotky, jinak si to moc nedovedu představit. Třeba Venca takhle úplně skončil, někde pod předním oknem mu přestalo fungovat těsnění a po deštu se mu dostala voda do jednotky a finito.
......
Momentálně je to vyčištěné (krom toho masakru tam byly i dvě koule bordelu)a během asi 10km se ta nová jednotka poprala i s novýma hodnotama (podle mě to teď dostává i jiné voltiky než předtím) a zdá se, že to auto jede trochu jinak.
......
Další bod bude chip. Zdá se, že vás můžu potěšit, i 1.8 Hitachi jde chipovat, ale asi 96 verze a musí se pájet. Ta moje je jak na sviňu se softem 96 a inovací 98 (jinak udělané šváby, místo běžného typu s nožičkama na dvě strany tam je čtverec s nožičkama na 4 strany :) ale vedle 1:1 kontakty a misto na ten dvoustranný), ale momentálně na tom bádá někdo, kdo si poradil i se zapeklitějšíma autama ve skoro kusové výrobě, tak pak dám další info jestli se to povedlo. Mapy na chip má, jen ten jiný šváb. -
20:45:09 26.6.2012udržovaný vůz...
co sem lezl např. do řj z tipa, coupe takl ty byly jak nový..
ais an to maj vliv i provozní podmínky, resp to jetsli do auta víc nenateklo.. -
18:38:53 26.6.2012divím se že to mělo vůbec kontakt
-
18:38:14 26.6.2012ale na živo je to maso
-
18:37:08 26.6.2012ale pořád to není ideálně vidět
-
18:36:28 26.6.2012tak jsem vzal lupu
-
18:35:44 26.6.2012není to moc vidět že?
-
18:34:23 26.6.2012no tak sem zvědavý co řeknete na tuhle sérii fotek