Sundání vstřiků

• Janinka 2.0.16VT
    Tak to nevím jak to tu dělají,ale vycházím z toho jak mi to říkal ten mechnik,jsem z toho jelen :)
  • Carlos 20vt
    Není třeba sundávat vstřiky stačí zapojit konektory s té přídavné ŘJ.
  • Luxor
    2 Honza: jj to vím... ale nevysvětluje to, proč chce ten mechanik sundavat vstřiky to by mě zajímalo :-)
  • Janinka 2.0.16VT
    no ten problém je právě to odspodu ,ten mechoš co to dělá se do toho nechce pustit.Spíš jsem myslela zda není jiné řešení
  • Carlos 20vt
    Povolit gumy na sání a 2 plocháče ze spodu.Celé sání nachýlit směrem ke kabině a dostaneš se na vstřiky. Případně ještě sundat ventilové víko.
  • Janinka 2.0.16VT
    Určitě ho tady už někdo do auta dával ,nevíte kdo a jak to řešil?
  • Honza
    abys měl stále stechiometrickej poměr na ethanol musíš mít o cca 30% větší kapacitu... ale na seriovým 16VT motoru bych to řešil záměnou 2.5 bar regulátorem by woko za 3,5 bar

v serii ty vstřiky maj 380ccm/3bar, ale je ta 2.5 bar regulátor což je nějakejch 345ccm/2.5bar

• Luxor
    Proč se musí sundat vstřiky kvůli éčku, důvod...?
  • Honza
    rovnou byhc tu akcki pokud hlava pujde dolu spojil s kontrolou a repasí hlavy..- zabrousit sedla, zkontrolovat vodítka dát nový těsnění, udělat vůle, hlavu srovnat... ať víš co máš alespoň nahoře
  • Honza
    na stilu 1.8 16v to třeba ani jinak nejde- hlava jde dolu komplet se sáním což je stále větší radost než sundat samotný sání z 2l 16v

přes vsřiky se tam člověk nedostane a aby je sundal, musel by minimálně sundat plastouvou část sání, na což tam zas není vůbec místo kvůli kabeláži a řj:)
  • Janinka 2.0.16VT
    no uvidíme ,2x se mechošovi do toho nechce .Ale díky Honzo za rady.
  • Honza
    no tak jedině s hlavou:)
  • Janinka 2.0.16VT
    No já na to koukala s Ládou a mechanikem a on tvrdí ,že zespodu se tam dostat nejde ,že tam není místo.
  • Honza
    spodem povolit spony držící část s klapkou, taky povolit ty 2 kovový pásy co to držej pohromady a nakonec sundat 2 šrouby z hlavy...

sání z 16 v semsundaval, nandavat byhc to nechtěl.. to už je rychlejší sundat sání i s palicej...
  • Janinka 2.0.16VT
    Nemáte někdo zkušenost se sundáním vstřiků.Udajně jsou napojené na gumové hadice a šrouby na pásce jsou zespod.Nevím jak sek tomu dostat.Chci dát etanol a musí to dolů ,poradí někdo?Díky