-
01:21:19 9.12.2012
2w je hlúposť ako náhrada H1.Ale taka 15Watova led by už narobila poriadnu službu
-
20:54:18 8.12.2012
To myslíš vážně? viz. odkaz..
http://youtu.be/xv-X3ruaKJE
-
20:43:53 8.12.2012
.....takže za xenony a co okolo se týče je to ve vyhlášce tak souhlasím ,takže vážení vyzkoušel jsem diodové žárovky H1 a jsem nad míru spokojenej svítí to parádně nepraskají a spotřeba obou cca 2waty takže nad míru spokojenej a jinak všem přeji štastnou cestu
-
10:15:36 8.12.2012
To je fakt :D Aby mi ho pak ještě nezabavili :D
-
00:00:25 8.12.2012
v tomto asi pomôže paradoxne EU zákazom "zlých" žiaroviek tým sa zakáže výroba starých takže bude môcť byt použitá náhrada ale asi prerábka v autorizovanom servise alebo aspoň meranie v na STK a vystavenie atestu .
-
19:59:59 7.12.2012
tak dostaneš flastr za nespůsobilý technický stav. Já bych se tě v tu chvíli zeptal, ať mi ukážeš win, že mám podezření, že auto je kradené... a ty jí ještě rád otevřeš... :-D
-
19:52:18 7.12.2012
A co kdybych řekl že mi nejde otevřít kapota ?:D Což je i pravda :D
-
22:14:16 23.4.2012
Od zhruba 15 let starých světlometů (jak fyzicky, tak i morálně) bohužel nemůžeme čekat žádné zázraky. Asi nejlepší dostupné schválené klasické žárovky jsou OSRAM Nightbreaker.
Pokud vzhledem ke stavu světel nepomohou a je nutné použít xenony, pak doporučuji následující:
- neprovokovat modrým světlem 8000K a naopak použít co nejteplejší
- skrýt startery (ani na STK technik nesmí nic rozebírat)
- použít denní LED světla, abych ve dne neprovokoval s xenony na starém autě, kde už z dálky každý policajt vidí, že tam asi xenony nemají co dělat
- při konfrontaci s policií nebo na STK ať mi sdělí, podle čeho poznají neschválenou výbojku, když nemohou světlomet rozebrat (já budu tvrdit, že mám schválené žárovky "cool blue xenon efect" a je to tvrzení proti tvrzení), případně ať mi ukážou předpis podle kterého xenony musí mít ostřikovač a automatické nastavení sklonu (garantuji, že takto jednoznačně to v žádném zákonu nebo vyhlášce není)
-
10:10:52 22.4.2012
beky může se ti to nelíbit,můžeš protestovat ale to je asi tak všechno co stím můžeš udělat.Dej si tam co chceš s rizikem represí nebo nech seriovej stav (k tomu se vracím já) a budeš mít relativní klid.
-
00:45:31 22.4.2012
Jako nechápu proč né xenony nebo budu dávat i mlhovky pro lepší osvětlení cesty což je též zakázáno no nevím poradte něják já bych xenony rád děkuji za rady ;)
-
00:34:19 22.4.2012
no ještě budu zkoumat Xenony bych fakt rád i na fijátka
-
00:31:03 22.4.2012
nechápu co v tom vyděj za čerty
-
00:27:38 22.4.2012
no na tomhle svým dalším autě teda po menší havárii jsou bixenony a jako nevidím rozdíl kdybych to zavedl do fiatu Ale oni si vždy ve vládě najdou jak z nás dostat peníze navíc Lidská hloupost nebo spíš výmysl ?
-
00:20:43 22.4.2012
Tak to jsem z toho blázen někdo nadává na tyhle žárovky že se opalují a likvidují světlo.tak to jsem z toho blázen. Xenony bich bral hned dokonce ještě nechápu to ostřikování světel dyd to má skoro každý auto já je na coupéčku mám taky jsem plánoval dát xenony ale asi rač koupím co nejlepší žárovky a čistit světlomety i zevnitř Poněvač určitě není jen pokuta ještě seberou body a je to v pytli rač tam nechám obyč světla a budu je víc udržovat- čistit.
-
13:04:20 15.4.2012
Zkusil jsem dát ty H.O.D žárovky(jak jsem dával odkaz dole)a docela dobrý sice to nejsou xenony ale lepší než normální H1
-
13:35:18 25.3.2012
Nerejpali, neloupou se, pán měl špatnou náladu. Je to zatmavené sprejem a je to matnější než originál. Vyřešil jsem to tak, že jsem na STK vzal originál Bravácké světla co jsou zatmavené už z fabriky. Na to mu už i kolega z STK vysvětlil, že je to v pohodě.
-
23:34:14 15.3.2012
a jak na to přišli, že sou zatmavený? to do nich rejpali, nebbo se ti loupou?
-
19:32:46 15.3.2012
Když jsme u toho, co vadí, tak mě dneska vyhodili od technické s lehce zatmavenýma zadníma světlama na Bravu.
-
18:35:56 14.3.2012
pochybuji ,od ledna se stíhá to co dřív nevadilo a to jak ty xenony tak folie a pálky jsou za to mastné.A platit právníka aby jeden prohrál ,to za to nestačí.
-
18:25:25 14.3.2012
Honza: Spíš to jenom zkoušej a většina lidí se tomu nebrání. Spoluúčast kvůli starý dálniční známce by s jakoukoliv běžnou pojistnou smlouvou pojišťovna neuhrála ani omylem. Já jsem při nehodě vyšel bez ztráty kytičky(co se týče plnění pojišťovny) i s autem s prošlou STK, jen je potřeba se ozvat a to ideálně rovnou skrz právníka.
-
12:40:54 12.3.2012
Nevím třeba mu nevadily,jenže já měla 8000k a to je hodně znát.
-
12:00:43 12.3.2012
Chytil me R36 na dalnici a policajt prohlizel cele auto (asi se mu libilo :-D) no a na svetla nerikal nic a to sem pri stani na krajnici dalkove zapnute nemel :-) tedy xenony 4300k jsou asi ok :-D
-
07:30:47 10.3.2012
pojišťovna řeší i starou dálniční známku, když se něco stane... hned ti napařej spoluúčast za vozidlo odporující vyhlášce...
spolupracovníka to stálo na totálce jeho fobie II pěknejch 30 tisíc... policajt koukal na gumy, a hned se šel kouknout na známku... měl tam loňskou tak nazdar...
-
23:59:13 9.3.2012
...na xenony mě "lustrovali" zatím jen u Punta, ale nenašli "zdroje" a tak to skončilo "můžete jet...". U Stila mám originál xenony ovšem bez ostřikovačů a a na STK vždy OK. U Coupé jsou podle mě xenony nutností, neboť to auto jinak skutečně nesvítí...STK zatím OK. a při kontrolách na silnici xenony nikoho nezajímaly...zatím.
PS.Poslední kontrola začala otázkou: "Jak jste s tím vozem spokojen ...? Odpověď: "Naprosto".
-
17:29:00 9.3.2012
Blatníky musí překrývat šířku běhounu nezatížené pneumatiky. Bok pneumatiky a ráfek tedy může hranu blatníku přesahovat.
PS
Je zřejmé, že okolo aut je spousta mýtů a pověr, které respektují obě strany barikády. Není mým cílem nabádat někoho k nepravostem, pouze uvádím příklady, kdy protistrana využívá naší neznalosti předpisů a prudí.
Domnívám se, že je možné sehnat kola rozměru cca. 7,5x18 i s typovým listem pro zápis do TP, startery xenonů je možné zamaskovat a i "laďák" jsem už viděl s homologační značkou, ostatně hluk, pokud není extrémní, je záležitost subjektivní a na silnici ani na STK ho nezměří.
Nebo máš druhou možnost, mít auto ve víceméně sériovém stavu jako já, a máš klid.
-
16:18:38 9.3.2012
jenže kola nesmí přesahovat hrany, a výfuk nesmí přesahovat dB... což s trubkou a laďákem, asi neukecáš...
nehledě na to, že když budou chtít, tak si tě vylustrují i s velkým techničákem...
-
15:44:43 9.3.2012
Na autě starším než 10 let nemusí být tlumič výfuku schváleného provedení. Kola a pneumatiky řeší hlavně pojišťovna, když se něco stane. Policista na silnici má k dispozici pouze malý techničák (ORV), kde kola nejsou uvedena.
-
11:11:53 9.3.2012
Přesně tak
-
11:06:11 9.3.2012
sou to svině... když se vykrotíš takto z xenonů, dostaneš fábor za velký kola, nebo laděnej výfuk, nebo za cokoliv jiného... a v té novele, co má teď vyjít ti fízlové odstaví auto, nechají ho převézt na technickou a věř, že tou technickou neprojde 95% našich coupeček...
to je prostě už předem prohraný. a z pokuty, 1000,- bude nakonec několikanásobně víc...
-
10:44:16 9.3.2012
No nevím jak .U mě byl hlavně problém že startery byly viditelné.Ale i tak myslím že kdyby na to neměli nárok a nevěděli že mohou tak by těžko pokutovali.Ono je to nejmenší se dohadovat ale pak by se mohlo u nás nadno stát že by mi to v přestupkovém vyšlo mnohem dráž.
-
09:52:44 9.3.2012
Policajt Ti hlavně musí sdělit, za co Ti pokutu dává, t.j. který paragraf jakého zákonu nebo vyhlášky jsi porušila. Věř tomu, že nikde není doslova napsáno, že xenony musí mít ostřikovače a automatické naklápění. Samozřejmě, že všichni xenony poznáme, ale dokaž, že jsou to (neschválené) xenony, když nesmíš nic rozebrat. V elipsoidním světlometu není na výbojku vidět a kresba světla stínu bude OK.
Na níže přiloženém bloku na pokutu je uveden přestupek podle § 125c/1k zák. 361/2000 (to jsou dopravní předpisy, ne technická vyhláška). Takže jsi se dopustila "k) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona."
V hlavě II by se dal najít § 5 Povinnosti řidiče (1) Řidič je kromě povinností uvedených v § 4 dále povinen a) užít vozidlo, které splňuje technické podmínky stanovené zvláštním právním předpisem 2).
Ten zvláštní právní předpis je
2) Zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla), ve znění zákona č. 307/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Vyhláška č. 341/2002 Sb., o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, ve znění vyhlášky č. 100/2003 Sb.
Nevím z jakého roku máš FC, ale asi jeho technická způsobilost byla schválena před působností zákonu 56/2001.
Řekl bych, že pokud jsi dostala pokutu za xenony s odvoláním na § 125c/1k zák. 361/2000, tak se policista zjevně ocitl v důkazní nouzi.
-
08:16:32 9.3.2012
No pokud schovám startery a nebudu mít ostřikovače světel a automatické naklápění tak jsem stejně v pr.... Každý polda který není blb xenony pozná a opalí mě stejně.
-
07:31:37 9.3.2012
startery pod koberec haubny a ty to neumis rozdelat a policajt ti nemuze auto rozebirat... nevsimli jste si? ani kufr neotevrou a musite vy kdyby chteli videt neco vevnitr
-
19:07:14 8.3.2012
Podle odstavců 6.2.6.2.1, 6.2.6.2.2 a 6.2.9 EHK 48 vyplývá povinnost použití samočinně působícího ovladače seřízení sklonu světlometů a zařízení pro čištění světlometů pro potkávací světlomety se zdrojem světla majícím skutečný světelný tok přesahující 2000 lm (o xenonech ani slovo). Pokud vím, tak policista na silnici ani STK světelný tok nezměří. Dostat tedy pokutu se zdůvodněním, že nemám automatické seřízení sklonu a ostřikovače světel mi připadá poněkud absurdní.
Problémem mohou být viditelné nehomologované startery a světlomety bez označení DC nebo DHC (asi hlavní problém FC). Pokud pro nějaké auto jdou sehnat např. tuningové, homologované světlomety s označením DC nebo DHC (což bohužel asi není případ FC), nemusím ostřikovače a automatickou korekci sklonu řešit.
-
20:12:57 18.2.2012
ACE: Měl jsem je v dálkovích a otřesné ,ted jsem je vymněnil za obyč a lepší . Brácha si je dal do lup a svítí mu to moc pěkně . Takže moje rada .. do lup (tlumených) super,ale do dalkovích (obyč světlo) k ničemu.
-
14:34:47 18.2.2012
Ja mam niečo také skrčené v diaľkačoch teda "podla farby" :) ale mam to po starom majiteľovi tak neviem ci to je ono ale sú do modra
-
12:56:01 18.2.2012
Zkoušel jste někdo tohle:
http://www.tuning-centrum.cz/product/63763-hod-zar ovky-h1-6000k-12v-55w-sada-2ks-+-zdarma-parkovaci-zarovky
sice taky nejsou homologovaný ale jsou to normální žárovky
-
11:53:26 3.2.2012
JP: a kde delaji ty repasy poradne ? Zas*ana homologace :-(
-
11:45:07 3.2.2012
Na výbojku musí bejt homologovanej celej světlomet, jinak je všechno to naklápění apod. zbytečný a vždycky vás na tom uvařej. Jestli potřebujete aby to mělo xenony a zároveň to bylo plně legální, tak je bohužel jediný řešení koupit jiný auto... Jinak doporučuju nechat zrepasovat paraboly. Moje 16VT s původníma světlama svítilo hodně slušně, protože byly i vevnitř jako nový... Všechny ostatní světla co se mi dostaly do rukou měly částečně vypálenou parabolu nad žárovkou, proto skoro žádný Coupé nesvítí...
-
11:43:50 3.2.2012
no a právě proto ostřiky taky fungují pořád... myšlenka je správná. vždy když ty potřebuješ umít okno, potřebují umít také skla na světlech... pokud bude léto a ty 14 dní nebudeš ostřikama mít okno, nebude tolik zapotřebí omývat skla světel...
-
10:37:52 3.2.2012
Coupe20VT PLUS :-D : ale v dnesni dobe jsou svetla zapnuty porad, ne ? :-)
-
10:26:09 3.2.2012
ostřikovače světel mají vždy svůj motůrek v nádobce, a impuls dostane motůrek pouze při rozsvícených světlech. v praxi to potom funguje tak, že když máš zhasnuto a zapneš ostřik okna, tak ostřiky na světla neostříkávají. až když zapneš světla, tak při ostřiku okna se spustí současně i ostřik světel...
-
09:32:33 3.2.2012
Tak timhle me fakt ta nase statni byrokracie se*e tak maximalne jak to jen jde ... Udelat funkcni ostrikovace nebude problem. Naklapeni to uz bude horsi, ale resitelne. Vidim to na gyro cidlo, ATTiny a tyristor co bude posilat instrukci naklapeni misto tocitka na palubce. Vyhoda je, ze vse je natazeny do kokpitu.
Jen me tak napada, jak je zarizeni ovladani ostrikovacu svetel ? To je sprazeny s prednimi a tedy staci napojit trubicku smer svetla ?
-
14:38:47 2.2.2012
to von Raven: tj urcite proto , pac si s nema chteli vytirat prdel, ale zjistily ze jsou moc tvrde na utreni tak je musi dopouzivat takto :D
-
09:12:35 2.2.2012
tak ostřikovače uděláš i funkční lehce, spíš to naklápění by se muselo aspoň nasimulovat
jinak k té pokutě, vždycky mě zajímalo, proč na pokutových lístečcích je u série minimálně rok starý datum... to je normál? Proč nemají aktuální, když vyhazujou peníze za zbytečnosti, které nepoužívají a lístečky co dávají mají staré?
-
22:44:03 1.2.2012
premyslim ze koupim ty plastovy odstrikovace co mas na skodovkach ne na odstriknuti skla a jen to tam nalepim :D
-
22:08:44 1.2.2012
No tak já udělám co chtějí polísmejní :) koupím odstřikovače, nalepím a na světlo si napíšu ten blábol :D
Pěkně mě tím serou, do práce za tym z práce za tym,.. Naštěstí když jedu dom, tak už buď spí a nebo koukají na Expozituru :D
-
21:22:52 1.2.2012
tak dnes sem byl zastaven hlidkou PČR, dokonce hlidkou zenskeho pohalvi, slecne jestli pouzivam pasy rikam ze jo, tak prej proc ho enmam , a pak jen ze mam lonskou dalnicku at ji strhnu, na xenony nepadla ani zminka, a byl sem jen slovne potrestan.. :)
-
19:47:46 1.2.2012
na jednu stranu je chápu,na druhou mě serou. když je konečně možnost naučit svítit auta který nesvítily ani v šourůmu tak si někdo dá práci a vypracuje tak jasný postup jak zjišťovat a trestat. na druhou stranu je vidět že to ti šmejdi umí a tak proč dělají jiné zákony a věci tomu podobné tak nekvalitní?
-
16:16:14 1.2.2012
No to že nejsi ochoten to skousnout chápu to asi nikdo ale je nám to houby platné
-
15:55:42 1.2.2012
Ví teď někdo z hlavy jestli jsou naše světla schválený pro používání žárovek i výbojek?
Předpokládám, že ne. Pak tedy nejsem ochotnej zkousnout to, že já, kterej si tam ty výbojky dal za praktickym účelem, sklopil světla k zemi a pravidelně kontroluju jak vysoko svítí, se podílím na ohrožování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu hruběji, než někdo, kdo ráno přilítne k autu zasypanýmu sněhem, omete přední okno, vleze dovnitř, rozsvítí schválená, z výroby montovaná xenonová světla, která přes ten nános sněhu nejsou vidět a maže pryč.
-
14:06:32 1.2.2012
Tady citace:
Přestavba halogenových světlometů na xenonové je povolena pouze při dodržení předpisu EHK č. 48 a předpisu EHK č. 98.
Předpis EHK č. 48 (Jednotná ustanovení pro schvalování typu vozidel z hlediska montáže zařízení pro osvětlení a světelnou signalizaci.)
Zajištění čištění světlometů – xenonová výbojka vyzařuje velice intenzivní světlo, které se na znečistěném světlometu láme a způsobuje nepříjemné oslňování protijedoucích řidičů, proto musí být podle tohoto předpisu na vozidle zařízení pro čištění světlometu (ostřikovač).
Zajištění automatické regulace sklonu světlometů - velká intenzita vyzařovaného světla musí být za jízdy výškově automaticky korigována v hodnotách stanovených výrobcem pro seřízení světlometů.
Předpis EHK č. 98 (Jednotné ustanovení pro homologaci světlometů motorových vozidel vybavenými světelnými zdroji s plynovými výbojkami)
Světlomet musí být pro použití xenonových výbojek homologován – pokud je určen pouze pro osazení xenonovými výbojkami je označen písmenem D. Některá vozidla mají světlomety duální, schválené pro použití halogenových žárovek i xenonových výbojek, tyto světlomety jsou označeny HCR DCR. Tato identifikační označení najdeme na rozptylovém skle světlometu nebo v zadní části těla světlometu.
Důležité varování na závěr!
Policie ČR - silniční kontrola
pokud policista při silniční kontrole zjistí, že vozidlo je vybaveno xenonovými výbojkami v rozporu s výše uvedenými technickými předpisy (např. výbojky jsou umístěny v světlometu schváleném pro užití výbojek, chybí však elektronická regulace sklonu světlometů nebo zařízení pro čistění světlometů), lze za podmínek uvedených v ustanovení § 84 odst. 1 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákona o přestupcích“) projednat v blokovém řízení s řidičem přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích podle ustanovení § 22 odst. 1 písm. l) zákona o přestupcích a uložit mu sankci a to pokutu do výše 2.000,- Kč za porušení ustanovení § 5 odst. 1 písm. a) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů,
v případech, kdy bude vozidlo způsobovat oslnění takové intenzity, že bude bezprostředně ohrožena bezpečnost silničního provozu (např. výbojky jsou umístěny do světlometu, který není pro tento světelný zdroj schválen), sepíše a zadokumentuje policista oznámení příslušnému správnímu orgánu obce s rozšířenou působností, pro podezření ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na pozemních komunikacích podle ustanovení § 22 odst. 1 písm. a) bod 3 zákona o přestupcích, kdy mu v rámci přestupkového řízení může být uložena pokuta od 5 000 Kč do 10 000 Kč a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.
-
05:28:18 1.2.2012
Marcel: no mě to vysvětlil že automatické naklápění musí být protože auto je pokaždé jinak zatížené a ten automat si to vyrovnává tak aby světla svítila kam mají.
No prostě s tím nic nenaděláme,bohužel.Pokud budou chtět tak nás opálí.
-
22:53:07 31.1.2012
xenonový světlo má prý mít ostřikovač,to je první jasný znak a při puštění by měly sjet do spodní polohy a vystoupat někam co jim určí zatížení auta. na to by stačil nějakej snad jednoduchej el.obvod kterej by to udělal a pustil je max do výšky která je nastavená poťákem na přístrojovce. to by se podobalo originálnímu způsobu chování xenonů a mohl by být klid.
-
22:15:29 31.1.2012
jestli ho uvidí, v autě je tma přes den jako v noci :) akorád nevím co by udělali když bych po zastavení stáhl obě okna a vypnul něakým vypínačem ovládání stahovaček asi by těžko dokazoval že tam jsou folie a já bych dělal blbího že je to rozbité
-
22:12:05 31.1.2012
a to si chytrej fízl taky vyčte ze štítku na okně...
-
22:11:37 31.1.2012
s foliema si stejně v hajzlu, protože pokud máš okna tonovaný od výroby (a to máme všichni TEMPERED GF) tak na přední nesmíš dát už ani 5%...
-
21:52:41 31.1.2012
schovat by se to dalo, kdyby se našel elektro machr a dal to přímo do světla už jsem to chtěl zkusit, ostřiky má pár coupeček a nastavení sklonu světel jde zrušit, také určitě víte jak se projevují xenony při startování se rozbliknou a to žárovky nedělají chytrej chlupatec to ví, momentálně mám taky žárovky ale doma dvě sady 6Kček a na oknech i v předu 20 propustnost a v Ústí n. Labem zatím pohoda ale Coupe teď často spí tak uvidíme z jara :)
-
21:48:51 31.1.2012
tak syky... to je řeč... budeme tunit do takovejch extrémů, že nám pak rozstřihaji občanky a zastřelí nás u krajnice... :-D
vím o čem mluvíte... já už dostal fábor snad i za to, že blbě čumim :-D však kdo byl na sraze, ten viděl moji sbírku :-D
-
21:46:50 31.1.2012
Syky - souhlasím,ale bohužel oni budou ti kteří vyhrají.
Jen mne napadá - na fólie mají nějaký měřák - a na xena taky ? To bych chtěl docela vidět. A že se montovali jen s ostřikem světel,nebo dokonce stěračema ? A na to byl nějaký zákon nebo aspoň Nařízení vlády ? Tak to by mne zajímalo číslo toho zákona.Klidně bych si to (a docela se zájmem) přečetl.
-
21:00:33 31.1.2012
bez tech xenonu to se neda jezdit...at tahnou do psich maru....at pokutuji ty co to narvou kde nejsou cocky...viz fabie (obyc), golfy a podobne sracky kde to sviti jak od zrcadla,ale ne tam,kde je cocka...ja to prcam,nic menit nebudu....auto necham tak jak je...ba naopak jeste pridavam...
-
18:08:09 31.1.2012
jj u mě auto pak startery pak ze zadu spz a ze předu psotě šašci tak ted tam mám žárovky a vidím pěkné h***o =)
-
17:59:10 31.1.2012
jj přesně nám to taky fotily.Světla ,startery ,dokonce dal techničák k tomu ovládání -naklápění světel na palubce a fotil to
-
17:56:36 31.1.2012
mě je to asi měsíc také za xenony čaply a šlo vidět že jdou hned po nich a to jsem měl 6k a hned to na mě rozjížděly já že netuším co to je a tak tak jsem dostal také za 500 a mlel mě pořád o folijích a ještě si to fotily =D
-
12:34:53 31.1.2012
ale jak pise Elkar... cyklista chodec by nemel ani chodit po krajnici a natoz v maskacich nebo tak, kdyz uz tak at s necim reflexnim jako povinnost , protoze chyba neni jen u nas ridicu...
-
12:33:37 31.1.2012
no ja folie mam jen vzadu u ridice , spolujezdce a predni sklo nemam ale uvazoval sem o tom neco tak jak to ma syky, ale jde videt ze to asi uz nema smysl pac pokuty sou za to docela vysoke v zadu mam atesty takze v pohode :) ale vpredku bych to chtel mit moc zatmavene, ale bohuzel ted to chytaji takze nemas smysl prispivat asi do statni kasy...
-
12:30:47 31.1.2012
No jo no ale nic nenaděláme .už prý měsíc platí to samé co u folií.
-
12:27:38 31.1.2012
jako tedka sem prohlizel forum virt.cz jelikoz sem mel driv skodovku a borec na felici ma bixenony v normalni parabole a i jako dalkove... jasi myslim ze by meli chytat spis tyto lidi.. prece v ty cocce to tak neoslepuje...
-
12:23:24 31.1.2012
ono ty 8000k uz sviti tak do modra spis ne? :)
-
12:21:28 31.1.2012
Janinka: tak tj ja to mam praveze schovany pod tim kobereckem :) jak mi to syky montoval asi na to myslel to schovat :) ale je pravda ze ty 8000 svitej uz hodne :) podle me kdybyste meli 4300 nebo 6000 tak by to tak neslo moc videt :)
-
12:17:10 31.1.2012
bubAk: no máme je na haupně zkoků ,vidět jsou,bohužel .Ale on věděl po čem jde tak by je stejně objevil.No já mám 8000 K a to svítí dost proto ho to upoutalo.
-
12:13:34 31.1.2012
jako je pravda ze mam xenony 6000k takze to uz je tak na hrane kdy se to da poznat, proto mozna jeste nic..
-
12:12:51 31.1.2012
elkar bohuzel je to tak u me jeste nic ja mam ty trafa schovany pod kobereckem na kapote tak u me snad nic ani dkybych to otevrel.... jinak janinko vy ty trafa mate nekde na viditelnem miste?
-
11:22:14 31.1.2012
Já se prostě smířil s tím, že v noci jezdím opatrněji i když tam mám nějaký super ultra halogeny a světla v dobrým stavu, tak oproti fabii to svítí tak 80%.
Čili policie s tím problém nemá a já navíc dodžuju předpisy. Je to trochu napalici ale když to mám jako víkendový auto tak v noci moc nejezdím a pokud potřebuju někam dojet tak na cestu vidím. Mnohem horší je, když jezdí oproti více aut, jak je coupé nízký tak za pár minut nevidím skoro nic jak je člověk oslepenej.
-
08:08:09 31.1.2012
Je to přesně tak jak píšeš
-
08:01:36 31.1.2012
Já to měl jedinkrát z osmi kontrol za 200,- Neměl přiblblý kecy a já taky ne :-) Všichni předtim to určitě viděli, protože mě stavěli v noci. Akorát to neřešili.
S těma trestama si snad ale dělaj prdel, ne? Jako s těma foliema. Budou řešit folie na autech kvůli chodcům, ale je nechaj v noci chodit pomalu v maskáčích, cyklisty bez světel a odrazek, dementy s mlhovkama za jasnýho počasí (obzvlášť v noci) a všechno bude OK? Taky je trestají? To je hnus.
-
05:42:09 31.1.2012
Marcel: jj píšeš správně ,ostřikovače ne stěrače,chybička se vloudila:)Jinak u xenonu co mají auta z výroby je to ok.Tam jde o ty auta co je tam mají dodělané jako my.Hlavně tam musí potom ostřikovače být a též to automatické naklápění.
Za námi vyjeli právě že zaregistroval xenony ,pak otevřít haupnu a šel rovnou po tom.Naštěstí byl rozumný a chtěl jen to
pěťo.
-
05:34:01 31.1.2012
:) To jsme dostali my ,všichni poldové ale nejsou stejní :)
-
00:08:45 31.1.2012
za 500,- se děkuje a přeje hezký den :-D
-
22:29:55 30.1.2012
500? toz to je v klidu :) jezdime dal ;)
-
21:32:00 30.1.2012
Jani stěrače asi být nemusí ne? ostřikovače světel asi ano ale stěrače nemá spousta aut co xenony mají z výroby. jen se tak ptám protože Romeo 166 když má xenony tak stěrače určitě nemá. já xenony nemám,ostřikovače ano a tak už jen dodělat elektronickou simulaci automatického regulátoru a můžu je tam mít taky :-)
-
20:56:50 30.1.2012
to Janinka: vy ty adaptery amte nejak viditelne?
-
19:54:00 30.1.2012
jj je to v hajzlu, to že to nič nesvieti ani s tými xenonmi a nikoho neoslňuju je jedno :-(
-
19:43:07 30.1.2012
Dlouho jsme tomu unikali ale dnes to nevyšlo.Projížděli jsme kousek před Prahou a tu auto Policie.V momentě houkačka a byli za námi.Takže kontrola a okamžitě šli po xenonech.Otevřít haupnu a tu: hele jeden starter a druhý:)no a my jako neznalí .Jaké startery ,na co ? My to tak koupili ,to nesmí být?Naštěstí policista byl jeden z těch docela normálních tak nám vysvětlil že již asi měsíc platí to co u folií.Xenony nesmí být pokud auto nemá automatické naklápění světel a stěrače na krytech světel.Upozornil nás ,že na místě se dává pokuta 2000 kč ,jinak v přestupkovém řízení až 10 000 kč a nebo také řidičák až na 1 rok.
Nakonec nám dal jen 500 kč.Takže lidi ,je to čím dál horší tak bacha na to.