od 140 km/h fučí jak na motorce

• Abyss
    Plochy sroubovak a pekne sa vylupnu von i ked niektore idu tazko a ta pena sa moze krusit a rozpadnut :-D. Su tam take plastove cudliky. Teda aspon ja to tak mam.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    jsou tam jakoby nanejtované. vydloubneš prostředek toho kolíku a pak je vytáhneš ven i s těma pouzdrama...
  • Heretic20V
    ma nekdo TIP jak bezpecne odstranit ty cerny kostky? (TUROK je ukazuje na fotce) dik
  • Alejandro
    jakub:díky,prověřím
  • Jakub2
    Alejandro, mě to fučí tady ....
  • Alejandro
    jakub: to myslíš tam jak se dovírá okno při zavírání?tak to těsnění kolem u zámku? já to zkoušel oblepit,ale izolačka na tom moc nedrží
  • Jakub2
    mě to dělá ta guma vevnitř okna u kování zámku dveří ve které se pohybuje okno. Skusil jsem to zalepit izolačkou a bylo ticho, takže je už opotřebovaná a prochází tam vzduch víc než má. Skus to oblepit jak tu někdo radil, najdeš kudy to fučí.
  • Alejandro
    prosím prosím, vyřešil někdo to nepříjemné foukání už? začíná to od 140 km/h a nad 170 km/h je to nesneyytelný hluk v kabině od pravých dveří. Je slyšet jak profukuje vítr...:/
  • Elkar
    Těžko. to jen tlumí vzducha by nešel do dveří.
  • Alejandro
    elkar: to černé tam taky mám,to zpusobuje ten hluk větru uvnitř když se to opotřebuje?
  • Turok
    pěna viz obrázek. Měly to jen novější verze.
  • ZdenysM.L.
    Já vím já vím héééč:-)))))Já to našel na Angláckým webu:-)))
  • Alejandro
    elkar: "pod kapotou na blatníku, nad blinkrem tu ucpávku pěnovou"

Co to je a kde to je? ničeho takoveho jsme si nevšim...ted jsem to zkoušel zalepit izolepou po obvodu dveří ale není to tak jednoduché,izolepa se odlepuje a zdá se mi, že to fouká z přední části dveří, která je špatně přístupná přes plast od palubovky:/

Dělá mi to takový hluk že ani slova není slyšet na dálnici
  • Elkar
    No vidíš, já mám tak starý coupé že ji tam nemám, protože ji tam začali davat později a jedině kde pocituju ze by se asi hodila je pri vyssi rychlosti je citit ze mi kolem madla lehce funí vzduch.
  • Jakub2
    jj takovou tu "kostku", je sice už trochu ztrouchnivělá, ale pochybuju, že se dá sehnat nová. Tu tam mám...
  • Elkar
    Ten svist nahoře je normální řekl bych. U hodně aut tam vzniká při opravdu vysokejch rychlostech. Není to ale tak že by to přeřvalo cestujici :D

A ve dveřích... máš pod kapotou na blatníku, nad blinkrem tu ucpávku pěnovou?
  • Jakub2
    to by mě docela taky zajímalo, mě to vyluzuje svist v úrovni hlavy u řidičových dveří, mezi sklem a rámem dveří, jak jsem zjistil. Taky mě něco vrže a lupe ve dveřích, takže asi budu muset sundat tapecírung a juknout na to.
  • Martin
    dá se ta guma někde ještě koupit? nebo je možnost nějaký alternativní opravy?
  • sebo 1.8 16V
    mne nefúka ale ozaj dobrý nápad stou izolačkou na hľadanie "netesnosti"
  • Alejandro
    marcel: tyjo,geniální řešení, to mě nenapadlo,jdu na to,díky:)
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    zalepuj postupně fuky izolačkou a až to přestane tak tam to bylo a tam opravuj
  • Alejandro
    sakra,to dělá teda více lidem než jsme čekal.....a na kolik vyjdou nové gumy okolo dveří?? předpokládám že gumy okolo okýnka jsou OK když mi tam neprší a vizuálně to doléhá
  • Jakub2
    Ono je taky fakt, že ty gumy už nejsou žádný mladice a co vydržely zavření dveří a tlak na ně.

Myslím, že kdyby se vyměnily, tak by to ztichlo, dneska jsem je natřel nějakýmn sajrajtem od Coyote na obnovu gum a plastu, tak třeba dostanou tendenci se tolik nesplošťovat i když pochybuju.

Za ty roky se divím, že to není zpuchřelé.
  • Abyss
    Mne to robi takisto od 100km+ ale intenzita hluku rovnaka aj ked idem rychlejsie. Domienavam sa ze to robi kusok chybajuceho tesnenia ako je klucka v dverach a ten inbus ktory je za oknom. Tak tam chyba asi 4cm kusok. Pozri si ci ti to nerobi tesnenie okoko okna a nie dveri.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    Me to delala spatne slicovana kapota...
  • Jakub2
    To samé mě už i kolem 100Km/h na straně u řidiče, není to tak hlasité, ale přijde to občas jako bych měl nedovřené dveře, dneska vizuální kontrola gum a doléhání dveří - dle mě vše ok, tak nevím, asi mě hučí v bedně.
  • Carlos 20vt
    Špatné těsnění anebo špatně slícované dveře.
  • Pegas77
    taky mi dvere huci a rekl bych ze uz v nizsich rychlostech
  • Martin
    jo, taky mi to takhle hučí a nepřišel jsme na to čim to muže být, těsnění mam taky celkem ok
  • Alejandro
    ahoj, vyskytl se mi zvláštní problém, když jedu po dálnici tak od 14O v autě začne hlučet vítr od pravých dveří,který asi někde profukuje,a od 180 km/h je to nesnesitelné a těžko to přehluší i audiosoustava,komfort je na nule:/ POdotýkám,že okýnka mám zavřený,těsnění dvěří a okýnka jsem vizuálně zkontroloval a zdá se být OK...
    NEvíte co to může způsobovat? určitě se to už někomu muselo stát tady...