Autorádio

• Jakub2
    přesně to mám zjištěno, shodou mám taky Pioneera, ale nevím co a kde zapojit. Zajedu do Pardubic do Auto RS, tam dělaj autohifi, se skusím poptat.
  • Turok
    Měl jsem stejný problém jak jsem zapojoval nového pioneera na jaře svítil display jak pošahaný, ale už netuším jak se to tehda pořešilo. Vzpomínám si, že nestačilo zapojit jen konektor.. ale muselo se to ještě nějak dopojovat.
  • Jakub2
    jj neboj zkoušel, jen se vypne rádio, ale svítí display a podsvícení tlačítek.
  • Denis 1,9 JTD:(
    Snad každé dnešní autorádio dneska má dvě napájení. Jedno je stálé +12V a druhé je zapalování. Tzn. že se ti nic neresetuje, ale rádio jde zapnout jen při zapnutém zapalování. To že nemáš schéma je prekérka, ale na netu musí být.
    A tak jak to máš teď - možná blbost, ale zkoušel jsi to tlačítko off dlouze podržet?
  • sebo 1.8 16V
    Ja mam JVC staré autorádio a mi tam sedia bez redukcie .Keď vypnem kľúčom rádio hra ale keď vypnem na autorádiu tak sa vypne .Mne to takto vyhovuje zatiaľ som nezabudol vypnúť:)
  • Jakub2
    to určitě, jen stojej okolo 500,- co mám zkušenost. Navíc FC má ISO, ale prej nějaké nestandartní (k čemu je pak ISO).

A je potřeba to propojení, navíc já tu redukci k němu dostal, jrn díky absenci ACC polohy na spinaci skrince klice, porad sviti display i s vypnutym klickem.
  • sebo 1.8 16V
    tak musí byt k tomu nejaká schéma Ale myslím ze sa vyrábajú redukcie už urobene pre jednotlive autorádia
  • Jakub2
    práve, že nemám k autorádiu je redukce která 2x konektor na FC sdružuje v 1x konektor na Pioneer radio a na netu o tom jsou diskuze, ze je potřeba upravit ten iso konektor a propojit ho s spinací skříňkou na klíč co jsem pochopil.

• sebo 1.8 16V
    ak más na autorádiu 2 konektory FC ich ma tak ak vypneš autorádio musí zhasnúť
  • Jakub2
    ahoj, dneska jsem si pořídil do FC autorádio a jelikož zapalování nemá ACC mezipolohu tak po vypnutí klíčku mi rádio stále hraje. Bohužel po vypnutí tlačítkem off na autorádiu, neustále svítí stejně display a tlačitka.

Dočetl jsem se na netu, že je potřeba propojit iso konektor se zapalováním, aby se otočením klíčku vyplo i rádio.

Jak jste toto řešili? Zase nechci aby se autorádio vynulovalo do továrního nastavení. Navíc nemám ty spešl kleště na ISO konektor (zapichovák), dál nevím kde a co kam připojit jelikož nemám schémata.

dík za rady