Já doufám, že vrch motoru je dobrý, ten minulý majitel už gufera ventilů měnil, akorát urazil vanu...sakra že bych to raději vyměnil celé? :)
Má to být auto na dlouhé roky, je to fajn. Kdyby mi neodešel Bravek na celkovou sešlost, jiné auto bych neřešil.
Lukas.01: Vím, že Honza má pravdu, taky na jeho rady jako jednoho z mála dám.
Výměna klikovky 2.0
-
21:15:56 19.11.2012
-
15:21:08 18.11.2012sám sem si takovým šaškováním s motorem v autě prošel -na stilu...:) a budu předělávat, resp předělávám rovnou z 1.8 na 2L...
po otevření totiž můžeš objevit zajímavý skutečnosti díky kterejm může tvoje snažení ztratit smysl...
proto až rozjezdím tipo, jde pod kudlu stilouš... -
13:53:43 18.11.2012Honza má pravdu, pokud s tím chceš pojezdit delší dobu a ne to za chvíli postat do světa, tak to udělat komplet s kroužkama a gufírkama na ventilech, at se ti nikde nevytrácí olej.
-
12:34:37 18.11.2012Dám na tebe:)
nejspíš to budu dělat o vánočních svátcích, takže by mělo být dost času. -
11:25:27 18.11.2012stejněto je navíc rychlejší pustit celej motor z auta ven a pak rozdělat, než kolem toho 2 dny šaškovat s demontáží určitejch komponent...
-
11:15:24 18.11.2012když už něco dělám, dělám to pořádně... takže motor ven a rozhodit.. ono s eto bude i pohodlněji dělat tam pasovat klikovku na stole než někde srukama nad hlavou kam ti napadá ještě nějakej ten bordel.. o vymezení axiálních vůlí ani nemluvím
-
10:48:59 18.11.2012Zdarec chlapi, potřebuju poradit:
Koupil jsem Alfu 2.0 TS a je na ní chycená klika. Takže to udělám tak, že si seženu jinou kliku, kterou přebrousím a provedu swap + výměna šál.
Mám nabídku na kliku i s ojnicema a mám dotaz, jak to vyměnit:
Mám jenom shodit převodovku a olejové čerpadlo a měnit to spodem?
Nebo mám shodit motor i s převodovkou a dělat to zvrchu, vyměnit ojnice a překroužkovat?
Motor má docela čerstvě udělané rozvody, vodu nežere, kompres má, tak se mi moc nechce sundávat hlava...Kdyby to mělo nalítáno hodně, tak bych to preventivně udělal, ale má to 117 tis., což není tolik a je i zbytečné to překroužkovat.