Táhne ke straně při zrychlení a brzdění

• Alejandro
    hm,prasklá nápravnice a někomu tu už praskla i zadní náprava-to je teda fakt drsný :D
  • Intri
    Ano, opravdu praskla...vím že je to divný:-P
  • Intri
    Problem byl jinde....praskla mi cela napravnice a tohlle byly znamky toho, že odchází...ty patálie co s tim byly netřeba popisovat :D
  • Ravel
    Intri,
    to co popisuješ může být způsobeno tzv. obvodovou nerovnoměrností pneumatiky (uniformita pneu), konkrétně kuželovým nebo úhlovým efektem. V tom případě pomůže výměna pneumatik, např. přední za zadní. Prohození levé a pravé pneu na nápravě může někdy účinky prohodit (při akceleraci potáhne doleva a při brzdění doprava), ale také nemusí v závislosti na tom, který z výše uvedených efektů je dominantní. Nejlepší je půjčit si gumy z auta, které je v pořádku.
  • hona20VT
    Máš prorostlý.přicpaný brzdový hadice,jak píše Ondra,to je klasika.Vyměň hadice,brzdovku a bude to ok- :-)
  • Turok
    Phoboss ty si chuj :D na technické nic neříkal :P

tlumiče s tím nesouvisí..zkus se držet první rady.
  • Intri
    Aha.. a to že jsou tlumiče v háji se pozná jak? Já dneska nikde nebyl, neměl jsem nějak čas, večer zkusím trochu zahřát brzdy a zkusit jestli buou stejně horký.. kolova snad ne, leda že by upadlo záží
  • Phoboss 1,8 16V
    Turok ještě nenapsal že má i zadní tlumiče na totálku :P
  • Turok
    taky mi to dělalo.. vyměněny hadice a kapalina.. geometrie.. a může na to mít vliv kopnuté kolo..
  • Intri
    Ok, tak díky moc za radu..snad to bude ono :)zejtra tam sjedu a dám vědět..
  • Coupe20VT PLUS :-D
    dej na mě. zajeď si na STK, ať ti to vezmou na válce jak to brzdí... mě to také při brždění jakoby uskočilo na jednu stranu a při akceleraci zase na druhou...
  • Intri
    No, to by ale na akceleraci nemělo mít vliv ne ? Mě to dělá ikdyž prudce (haha :D - na 1.8) zrychlím...ramena mám obě relativně nová, měnil jsem je loni...ale jde to nejspíš zepředu, jde to znát hlavně při brždění...co se ještě mění, čepy? uložení? Tlumiče? Nevím, ale když jedu konstatně, je jedno jak rychle, tak když pustím volant auto jede krásně rovně...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    mě to samé dělali brzdové hadice... pokud nikdo nemění kapalinu, časem ty hadice doslova zarostou... projeď kousek a šahni si na kotouče jaká je teplota. měla by být na obou +/- stejná. to je první podle čeho jsem to poznal...
  • Intri
    Když jedu normálně nebo plynule zrychluju tak je volant furt rovně a netahne to nikam. ..
  • Intri
    Ještě doplním že mám 1.8 99...
  • Intri
    Ahoj, už nevím co by to mohlo být. Když přidám hodně plyn ( z 3,5 tis - prostě aby byla hodně znát akcelerace, dole je to v pohodě) tak najednou celý auto jako by táhne doprava, ale docela výrazně l, když zas hodně zabrzdim, v průběhu toho to táhne doleva..je to vvždy v "extrémech" buď náhlý zrychlení nebo naopak brzdy. Přisuzoval jsem to geometrii, ale dneska jsem na ní byl a přijde mi to stejné. Tlak v pneumatikach se neliší víc jak o desetinu. Buď to je něčím jiným nebo se na to pánové na geometrii pěkně vysrali a zítra tam pojedu na pleskaci návštěvu. Protože za ty peníze jsem čekal trošku jiný přístup. Ale nevím co jiného by tp mohlo bejt. Tlumiče mi přijdou ok, teda nic neklepe :D nevíte někdo?