Rozvodový řemen

• Invi
    Měnit ho budu tak nebo tak, jen mě zajímalo o čem všem mi bývalý majitel lhal.
  • Denis 1,9 JTD:(
    POkud by to mělo nalítáno 2000km, tak musí být ještě vidět nápis. Protoč to, a jak ho nevidíš, tak preventivně vyměň, na 16VT se mění lehce, nepotřebuješ přípravky.
  • Invi
    Ne né... nejde o vlákna, koukni na detailu na deformace kolem zubů.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    těžko soudit... na první pohled prostě řemen... to že vidíš z boku vlákna, je normální. Koukni někde jak se řemeny vyrábí a nebude ti to připadat divné...
  • Invi
    Informativně, co si myslíte o tomto řemenu. Podle bývalého majitele má najeto 2000km, nevím jestli je tento stav normální..

Plná velikost detailu:

http://jpeg.cz/images/2014/01/23/se7oA.jpg
  • Invi
    Informativně, co si myslíte o tomto řemenu. Podle bývalého majitele má najeto 2000km, nevím jestli je tento stav normální..

Plná velikost detailu:
  • Abyss
    Ja som mal DAYCO a none preblemo, ale ochvilku uz pojde na dochodok...
  • Invi
    Sázel jsem na Gates, díky za rady :)
  • Kuba
    Dayco samozrejme splni ucel taky bez potizi, mam ho i na svych autech. Ze je nejlepsi tvrdit nebudu,ale v pohode:)
  • Honza
    hlavně u Conti je nebezpečí čínskejch, podezřele levnejch padělků..(rozdíl pozná jen zkušený oko podle krabice...)
  • Honza
    Gates, jednoznačně...

i kdyžv Conti dělám tak ybhc ho měl propagovat..ale Gates je poněkud lepší.. (vlastně to nej z vyjmenovaných..)
  • Invi
    Nejlevnější a je nejlepší? Nu dobrá :)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    contitech. jednoznačně...
  • Invi
    Budu objednávat nový rozvoďák 16VT, jakého by jste doporučili výrobce? Na netu se nabízí:

Contitech
    Bosch
    Gates
    Optimal
    Dayco

• Carlos 20vt
    Taky sem neměnil pumpu..řemen určitě vyměn když už to rozděláváš...20tis.km je dost.A budeš mit jistotu že to je vše v pořádku.
  • ZdenysM.L.
    Dave 1,8: rozvody jsou nový cca 20 000km jen tu pumpu nevyměnil.
  • Honza
    no původní řemen už má vytahanej kord, takže když dáš znova na místo, musíš ho napnout trochu víc než předtím a to je špatně, protože kord už moc natáhnout nejde....

toto jsem nedávno řešil na anšem coupe, dke se díky vyčkám ten řemen natahuje trochu víc.. už i po cca 5000km..
  • JP
    Jako Luxor... a když ten řemen koupíš na vrakáči jetej za 250, tak se to vyplatí dokonce 6x víc :-)
  • Dave 1,8
    Má pravdu předsedo!
  • Luxor
    a) řemen = 500 Kč
    a cca 90% šance že se nic nestane když se nechá původní
    b) potkanej motor = 15000 Kč a 10% šance že se něco stane když se nechá původní řemen - 10% z 15000 = 1500 Kč

Takže se 3x víc vyplatí řemen vyměnit :-)
  • Dave 1,8
    Já bych dal novej,proč jsi neudělal pumpu s výměnou rozvodů?Jestli jsi to tak koupil a původní majitel Ti řekl,že rozvody jsou dělaný,tak bych to udělal komplet.
  • ZdenysM.L.
    Když budu potřebovat vyměnit vodní pumpu na 1.8 tak musím sundat rozvodový řemen.Mám na něm najeto cca 20 000km.Říká se ,že bych ho neměl dávat zpátky a použít nový.Jáký je Váš názor?