Max. rychlost v omezovači

• Honza
    no vemu li skutečnost že 500PS" coupe v anglii maj reálnou vmax lehce přes 280:) na pokoření 300 by bylo třeba ještě pár ořů...

• Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    podle toho jak máš omezovač a kolik jsi zrovna točil. na sriových kolech by to mělo jet cca 285 při 7tis ot a na 215/45x17 by to mělo jet cca 290 myšleno pro 5ti kvalt. 6ti kvalt by ve stejných případech měl jet cca 311 a 317. ale jinak skvělý :-) konkurence asi čuměla co?
  • Dolph
    300 by mi to nejspíše udělalo...

Dráha byla pouze 2km

• Alejandro
    scoupe: a dělá ti to jen při rozjezdu z místa a nebo i za jízdy při razantní akceleraci? Mně to dělá i za jízdy, když dám plyn na podlahu, tak auto vystřelí vpřed,ale ne rovně
  • Scoupe
    Alejandro to ajk popisujes o tom razantnim rozjezdu tak to mi dela taky coupe cca 350HP a podle me to je tim jak diferak to prenasi an kola tak to ajkoby honis...
  • JardaITC
    O zlepšování ti neporadím (snad krom nějakých sportovních podvozků za 30tk), ale pro začátek bych opravil serii tj.: tlumiče, pružiny, dorazy tlumičů, uložení pružin, ložiska tlumičů, horní uložení tlumičů. Pak uložení ramen, stabilizátoru, tyček řízení. V eperu je vše rozkreslené. Jestli si nikdy neměnil tyto komponenty, tak bych to moc nedráždil :)

• Alejandro
    jarda: a ja kzlepšit podvozek? vyměnit ramena? když dám plný plyn, tak auto nevystřelí vpřed uplně rovně, ale jakoby mírně na jednu stranu třeba a musím dělat korekce.....zespodu jsme se díval a vypadá to, že všechny šrouby jsou dotaženy...i když člověk neví nikdy dokud se to auto nerozhoupe na STK
  • amadeus69
    K těm se naštěstí já neřadím :)))
  • JardaITC
    polovina coupeček má podvozek před smrtí a každý řeší jak poletí 300 :D
  • amadeus69
    Alejandro: řekl bych že kolem 230 je to ještě pohodlné svezení (dálnice). Pocitově horší to začíná být až nad 240.
  • Alejandro
    no přidej pár šemíků a pojedeš i přes limit stanovený výrobcem:)I když teda nad 220-240 to bude asi divoké,obzvláště na našich uskákaných dálnicích:)jo a nechtěl bych nouzově brzdit v táhlé zatíčce z těchto rychlostí:))
  • Warhol
    marceli, kdyby na to dupnul nahore pred mohelnicakem, tak by tesne pred piskovistem jel mozna i 280...
  • Honza
    kdyby někteří roztáhli motor na nejvyšší stupeň až do omezovače, tak by jim to jeli i přes 300 (i blbá felicie 1.3 má maximálku 240km, ale motor na to nemá výkon aby překonal veškerý jízdní odpory a akceleroval na tuto rychlost..)

pro zajímavost vlez do rad a návodů, sekce převodovka - tam je odkaz na excelsheet kterej počítá vmax na jednotlivý stupně...

to jak to může jet je daný 2ma křivkama - křivka odporů (aerodynamickej, valivej..)a křivka výkonu co přenášej kola na silnici - v místě kde se tyto křivky protnou je nejvyšší maximálka..
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    kdysi to tu někdo specifikoval,ta maximálka se uvádí podle nějakých pravidel prtože kdyby jsi u Nuseláku dal plnej tak u Jihlavy by 20vt dalo třeba 270,ale to se prostě nebere v patrnost.
  • krisz
    Ano je mozne jet vic...A ano,se pletes,lebo vyrobce nemeri v omedzovaci max rychlost,je to davany podla otacky na ktorom dostane motor max. vykon...napr ja mam 16vt a podla vyrobca max. 225km/h..max vykon mam podla vyr. pri 5500ot a presne na tie otacky dostanem rychlost 225km/h...mne obmedzovac zapne pri 7000ot,ked to vypocitam tak by som dokazal az 280km/h...
  • Milda
    Mám dotaz. Je možné jet s autem víc než je napsaná maximální rychlost v tech. průkazu? Předpokládám, že výrobce tuto max rychlost měří v omezovači nebo se pletu?Beru to na standartních předepsaných kolech v TP. Trošku stupidní dotaz:-)Ale potřebuju něco vyřešit. Jinak nepište prosím sem, že ste jeli s fabii HTP 250km/h kdy tachometr nadměřoval o 120kmh:-)